yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti
Wiki Article
Göksu Kapı üretim alanlarında kompetan ekibimiz aracılığıyla belirlenen gestaltdaki Yangın Bapları en yüce kalite ve en oranlı yükselmek politikamıza onat olacak şekilde üretilir.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseriya 60 dakika, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yangın eğitiminde yangın kapısının kullanımını da göstermek, kesinlikle davranılacağını ve panik halinde insanların kendini risk teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.
Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en zemin kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.
Dairesel yangın merdivenleri umumiyetle çelik veya betonarme kabilinden dayanıklı malzemelerden yapılmaktadır. Bu malzemeler, evgin durumlarda güvenliği sağlamak karınin muktezi mukavemeti ve yangına dayanıklılığı esenlar. Kapalı dizayn hassaten elementlere karşı vikaye sağlamlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.
Mühlik sınıftaki aksiyonyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak yürekin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.
Bu tür yangın merdiveninin asıl özelliği kompakt ve yerden artırım sağlayıcı tasar çizimıdır. Kullanılmadığında merdiven mazbut bir şekilde yoldan uzakta saklanır yangın kapısı ve bu da onu sınırlı alana iye binalar veya güzel duyusal endişeların bir faktör olduğu binalar bâtınin tatminkâr hale getirir.
Yangın merdivenine sahip sürdürmek koskocaman bir avantajdır. Lacerem bu avantajı yapmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık meşru çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni yapılan koca binalarda yangın merdiveni binanın inşa aşamasında yapım edilmektedir. Fakat bittabi bir yangın merdivenine iye yapmak karınin binanızın yeni olması ya da fazlaca şiddetli olması gerekmemektedir.
; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kısa, hızlı ve emin şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile çatı karıni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, doğal facia ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Merdivenin vâsiliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre sınırlı yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) belli durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Binalarda bulunan yangın kapıları ve anne kapıların yüzı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın bağırsakindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.
Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en bel kemiği kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.
Yangın kapıları hassaten yangın esnasında nasıl kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, benzeyen veya yaylı menteşe ile lüzumlu yama mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması müstelzim bir öbür öge ise asayiş namına ihtiyaç mahsus şişatır contalardır.